26 feb.

No photos. No videos. No website. No business.

No photos. No videos. No website. No business.

Stiti, avem niste poze.

Site-ul e facut binisor, are ceva optimizare.

Clipuri nu vrem, nu cred ca ne ajuta.

Avem si logo, e jpeg-ul asta. Ce, nu ne ajunge daca e in format de poza? Putem sa il punem peste tot.

Cu Facebook-ul avem nevoie de ajutor.

Si sa ne mai gandim la niste reclame, dar nu prea scump.

Nu prea vin clienti, asta e problema.

Ar cam fi mai multe. Pornim discutia doar daca esti constient ca fiecare ar trebui sa fie lasat sa faca ce stie mai bine. Adica, pistolarii vestului, barbati misto, cu mult alcool la bord, femei destule si care tintesc bine cand se dau jos din pat... Nu prea exista. Vezi tu, nu poti sa iti promovezi afacerea si serviciile, daca te ocupi de altceva. Gen, esti medic. Fiecare piesa are rolul ei si functioneaza bine impreuna.

Scena asta din imagini e din Narcos. E extrema cealalta. Aia in care ai prea multi bani, nu te pricepi si dai pe orice ti se propune. De ce am ales-o? Ca sa poti sa alegi. 

Doua vorbe despre diverse

Site-ul are rolul lui. Trebuie sa fie bine organizat, sa contina informatii, sa nu jigneasca limba romana (da, am vazut si din astea), dar sa nu-l sufoce pe cel care il acceseaza. Fotografiile si clipurile video sunt esentiale, ilustreaza ceea ce antreprenorul ofera clientilor sau potentialilor clienti. Toate acestea, impreuna cu postarile pe YouTube si pe retelele sociale, formeaza imaginea ta. Atunci cand lipseste o piesa, imaginea e stirba, murdara si neatractiva. 

Nu-ti place sa auzi, dar elementele facute cu prietenul care face poze marfa in vacanta, cu cateva video trase cu orice si montate fara nicio noima, te plaseaza ieftin. Asta e. E o treaba de alegere. Si da, lucrurile bune costa. 

Ultimul dolar in publicitate.

Noi spunem ca in promovare.

Daca lucrezi la Red Spot, atunci nu poti sa lucrezi cu jumatati de masura. Atunci cand incepem treaba la un proiect, noi avem incredere in el si in oamenii din spatele lui. Daca nu sunt sanse de izbanda, mai bine nu ne apucam. Cu alte cuvinte, nu taiem facturi lunare doar de dragul de a incasa bani, treaba trebuie sa si mearga.

Inevitabil, ca sa inteleaga toata lumea, ajungem si la  exemple, unele care ne-au determinat sa nu mai acceptam jumatati de proiecte de dragul banilor. 
Acum ceva vreme, cineva ne-a cerut ajutorul, de tipul: "Nu vrem mare lucru, doar niste postari si sa mai dati un ochi pe cateva articole.” Am acceptat. Rezultatele nu au fost deloc multumitoare. In ciuda sugestiilor noastre, cei care administreaza afacerea respectiva au neglijat site-ul, optimizarile pentru motoarele de cautare, au refuzat fotografii si clipuri profesionale, si au crezut ca se vor descurca cu ce au. Nu s-au descurcat deloc. Dupa vreo 3 luni, ne-au intrebat de ce nu prea merg lucrurile. Pai, v-am cam spus ca e putin probabil sa. Putin spre deloc. Cu parere de rau, dar astfel de proiecte ne frustreaza mai mult pe noi decat pe voi. Credeti ca e usor sa inventezi elemente doar o merge, sa iti pui la bataie furnizori, obraz, lucruri... Ba chiar buget de la tine ca sa arati ca se poate si cum trebuie, nu numai cu sacul carpit? Afla ca nu e!

sursa foto: Narcos, sezonul 1, episodul 4 ; Netflix

Am invatat repede sa nu carpim. Carpelile nu aduc nimic bun.

Peticele nu vor tine de la inceput ori se vor rupe in cel mai scurt timp.